Open menu

Van het gas af

In bestaande woningbouw betekent van het gas af isoleren, een warmtepompsysteem (of elektrische vloerverwarming) een boiler en eventueel een accu.
Als je het geld niet hebt kan de Rabobank het voorschieten waarna je het terugbetaald via een abonnmentensysteem. De Rabobank werkt hierbij samen met THE FCTR E.  De eerste heeft verstand van financien en de tweede van installaties. 

Men heeft bodem- , lucht-, ventilatiewarmtepompen en Triple Solar, waarbij de bron op het dak ligt.  Geen hybridesystemen want men gaat voor all-electric. Mocht er echter geen plaats zijn voor een boiler, dan wil men wel een uitzondering maken. Dan laten ze de cv-ketel hangen voor de productie van warm water.

Als het afgiftesysteem op de schop moet, praat je over een aanzienlijke verbouwing. De vloer moet eruit voor de aanleg van vloerverwarming, of alle radiatoren moeten worden vervangen. Dat levert veel gedoe op. En veel huizenbezitters zien er daarom van af om deze hobbel te nemen. Door deze ervaring richten wij ons vooral op huizen die al over een geschikt afgiftesysteem voor warmtepompen beschikken, zoals vloerverwarming. Daarnaast past men warmtepomptechnologie sinds kort ook toe bij huizen met traditionele radiatoren. Door te verwarmen op 55 tot 60 graden zijn goed geïsoleerde huizen daarmee comfortabel te verwarmen. Het iets hogere elektriciteitsverbruik levert daarbij nog steeds een kostenbesparing op, doordat de gasprijs zo omhoog is gegaan.”