Wedstrijden

Elk jaar zijn er verschillende organisaties die wedstrijden organiseren. Steeds vaker wordt ook een duurzame aanpak beloond, of de wedstrijd zelfs helemaal gericht op energiebesparing of een ander duurzaam doel.

 

 

Meer info mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

Ontwerp een Ecowall voor Madurodam 2018

 

jong ondernemen
Jong Ondernemen
 

Jong Ondernemen heeft 2 programma's voor mbo-scholen.

Jaarlijks reikt Jong Ondernemen een prijs uit voor een college company (mini-onderneming). Meer informatie.

Wedstrijden


Campagne 10:10

Het doel van 10:10 (staat ook voor 10 oktober, de Dag van de Duurzaamheid) is om 10% CO2-uitstoot te besparen. Mensen, bedrijven en scholen kunnen allemaal meedoen en een bijdrage leveren.

De campagne is bekend van Wat doe jij uit?

 

 

 

 

solarboatrace

Dong Energy Solar Challenge

 
Tweejaarlijks wedstrijd voor zonneboten: boten die varen op zonne-energie. Ook mbo-scholen doen mee met eigen ontwerpen van studenten. 
technochallenge 
Technochallenge

Podiumvoorelektrotechniek

De Techno Challenge stelt elektrisch aangedreven superkarts ter beschikking.

Elk team krijgt de opdracht om op de kart een innovatie toe te passen en om een wetenschappelijk experiment mee te laten draaien tijdens de race.

De karts die aan de First Electro League meedoen hebben een elektromotor en zijn begrensd tot 80 km/u. De leeftijdsgrens voor coureurs is 16 jaar. Zij leggen vooraf een praktijk- en theorie-examen af voor een felbegeerde licentie.

     Wedstrijden Shell Eco Marathon

 

Shell eco marathon: Op 1 liter brandstof zo ver mogelijk rijden.