Wedstrijden

SDG-Challenge Applied Science (sdg-challenge.com) is ook voor het MBO in ontwikkeling. Mail ze als je geinteresseerd bent. 

https://www.sustainableatcampus.com is een site waar allerhande challenges op staan.

EARTH HOUR 27 MAART 2021
SCHOLIEREN EN STUDENTEN: WE GAAN NEDERLAND VERLICHTEN MET ‘EEN GROEN LINT VAN LICHT’OE MEE EN MELD JE TEAM

http://www.sustainableatcampus.com/

 Elk jaar zijn er verschillende organisaties die wedstrijden organiseren. Steeds vaker wordt ook een duurzame aanpak beloond, of de wedstrijd zelfs helemaal gericht op energiebesparing of een ander duurzaam doel. 

Wedstrijd om goede ideeen

voedselverspilling

Challenge

Voedselverspilling

 

Een methode om met deze challenge aan de slag te gaan staat hier

169targets Ontwerp een autarkisch huis of wijk voor Smallingerland (de gemeente Drachten) De beste ideeen krijgen een prijs. Meer info staat in dit document. Looptijd komend schooljaar. (2018-2019)Aanmelden kan vanaf nu. Mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

 bouwcirculair

 

Ontwerp een duurzame woning samen met je gemeente. Bouw circulair legt contact met je gemeente en komt met een voorstel. Dat presenteert de gemeente en dan gaan teams er mee aan de slag. Uiteindelijk mogen de beste teams zich presenteren op een landelijke dag in juni 2019 waar het mooiste ontwerp en idee wordt gekozen door een vakkundige jury. Aanmelden kan na 14 juni 2018.  

Meer info mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

http://www.bouwcirculair.nl/

jong ondernemen
Jong Ondernemen
 

Jong Ondernemen heeft 2 programma's voor mbo-scholen.

Jaarlijks reikt Jong Ondernemen een prijs uit voor een college company (mini-onderneming). Meer informatie.

Ze hebben een project Social Innovation Relay. Dit project loopt al.
 Als onderdeel van de Student Company van het Jaar letten we ook op duurzaamheid. Afhankelijk of je deelneemt aan de competitie en je door bent van de regiofinale naar de halve en dan hele finale kun je daar kans op maken.

Wedstrijden


Campagne 10:10

Het doel van 10:10 (staat ook voor 10 oktober, de Dag van de Duurzaamheid) is om 10% CO2-uitstoot te besparen. Mensen, bedrijven en scholen kunnen allemaal meedoen en een bijdrage leveren.

De campagne is bekend van Wat doe jij uit?

 

 

 

 

solarboatrace

Dong Energy Solar Challenge

 
Tweejaarlijks wedstrijd voor zonneboten: boten die varen op zonne-energie. Ook mbo-scholen doen mee met eigen ontwerpen van studenten. 
technochallenge 
Technochallenge

Podiumvoorelektrotechniek

De Techno Challenge stelt elektrisch aangedreven superkarts ter beschikking.

Elk team krijgt de opdracht om op de kart een innovatie toe te passen en om een wetenschappelijk experiment mee te laten draaien tijdens de race.

De karts die aan de First Electro League meedoen hebben een elektromotor en zijn begrensd tot 80 km/u. De leeftijdsgrens voor coureurs is 16 jaar. Zij leggen vooraf een praktijk- en theorie-examen af voor een felbegeerde licentie.

     Wedstrijden Shell Eco Marathon

 

Shell eco marathon: Op 1 liter brandstof zo ver mogelijk rijden.