Inleiding

Je hebt een mooi en belangrijk keuzedeel gekozen. Een keuzedeel om een gelukkige toekomst te creëren voor jou en je kinderen. Jij kan er samen met duizenden anderen aan gaan werken. Een toekomst zonder een hoop ellende. Want als we zo doorgaan maken we dat er van.

Op heel veel gebieden worden al oplossingen gezocht en gevonden. Maar dat is nog lang niet genoeg. Jij kan meehelpen aan het vinden er van.

Heb je zelf al een idee ? Zijn er dingen waar je je aan ergert en kan verbeteren bij je thuis of in je beroep ? Ga er in dit keuzedeel mee aan de slag ! (zie 2.8.)

Daarnaast moeten we er ook naar gaan handelen. Ook jij kan dat doen. Bijvoorbeeld door (meer) duurzame producten te kopen, waardoor niet-duurzame bedrijven en industrieën moeten stoppen (of zelfs failliet gaan). Door een grotere omzet kunnen duurzame producten goedkoper worden.   

Dia58vrienden

Via internet en social media (e-mail, twitter, Facebook, LinkedIn, Whatsapp, Instagram etc) kunnen ideeën snel over de aarde verspreid worden en kunnen we samen bouwen aan een duurzame wereld. Dat is hard nodig ook om later nog prettig en welvarend te kunnen leven.

Doe en denk dus mee! Je hoeft er geen Einstein voor te zijn. Elk klein en goed idee draagt bij. Dat kan jij ook. 

Dat is het doel van dit keuzedeel. Denk en doe mee op het gebied van duurzame ontwikkeling. Dat om er voor te zorgen dat we een gelukkige toekomst tegemoet gaan. De wereld zit er op te wachten.
Daarvoor moet je wel weten wat die gelukkige toekomst bedreigt maar ook aan welke oplossingen men nu denkt. Dat ga je leren.

Dit keuzedeel gaat er nog meer om wat je zelf kan bijdragen en hoe je zelf duurzamer kan gaan handelen dan om de theorie. Dat in je eigen leefomgeving en dadelijk ook in je beroep.

Veel succes !

Hier onder een kort inspirerend filmpje over wat bedoeld wordt.

Opdracht 1.0.1.

Beschrijf wat het bovenstaande filmpje wil zeggen. Bespreek dat in de klas.

Opdracht 1.0.2. 

Je gaat alle opdrachten in dit keuzedeel verzamelen in een port folio, in een map. Maak nu een kaft voor die map door er een collage op af te beelden die is gemaakt van allerhande beelden die in je opkomen m.b.t. duurzaamheid.

Laat aan elkaar de verschillende collages zien en leg daarbij uit wat je gemaakt hebt. Na deze opdracht heeft iedereeen een kaft met zijn of haar gevoel bij dit keuzedeel.   

Zet in de collage Port folio, Keuzedeel Duurzaamheid in het beroep, je naam en het studiejaar.