Open menu


Gastlessen, teacher training, scholing

“Wie niet aan duurzaamheid werkt heeft als bedrijf over vijftien jaar geen bestaansrecht meer”  Paul Polman (CEO Unilever)

Klimaatles: JKB on Tour - Jonge Klimaatbeweging

Gastlessen

Duurzaamheid is een veelomvattend onderwerp. Om het onderwerp te introduceren in uw school, kan DMBO gastlessen en teacher training verzorgen voor docenten, management of ook studentengroepen en/of projecten. Dat kan gaan om een algemene inleiding of om een meer toegespitst thema, zoals:

 • Duurzaamheid in het algemeen
 • Ethiek en duurzame besluitvorming
 • Cradle to cradle
 • Duurzame energietechniek

- photovoltaïsche techniek (PV)
- windenergie
- warmte-kracht (WKO), geothermie
- energiedak, warmtepompen e.d.
- energiebesparing (op scholen)

 • Duurzaam bouwen
 • Duurzame horeca
 • Duurzaam toerisme
 • Duurzaam ondernemen
 • Duurzaam consumeren
 • De duurzame schoolorganisatie

- Duurzaam inkopen

- Duurzame catering

Hoe duurzaam is uw opleiding? (aan de hand van checklist of AISHE-procedure)

Onderwijs over duurzaamheid voor burgers(chap) of een vakopleiding.

Uitvoeringsinformatie:

 • Een gastles/presentatie/ondersteuning kost € 55,- per uur (uitvoering, voorbereidingstijd plus reiskosten).
 • Een gastles duurt bij voorkeur 2 x 45 minuten
 • Beamer / laptop / geluidsinstallatie wenselijk.

Heeft u belangstelling voor een gastles bij u op school?

Stuur een e-mail met uw contactgegevens naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Cradle to Cradle in de praktijk training /cursus / scholing

cradle
Steeds meer realiseren wij ons dat we slim moeten omgaan met onze aarde. Dat slim omgaan kan op diverse manieren. Cradle to Cradle is daar een voorbeeld van: het grote ideaal is dat alles wat je fabriceert en gebruikt weer opnieuw gebruikt kan worden in welke vorm dan ook. Dat gaat niet vanzelf: productie-en ontwerpprocessen dienen drastische aangepast te worden om dit mogelijk te maken. Voor deze productie-en ontwerpprocessen zijn ontwerpers en makers nodig die over de juiste vaardigheden beschikken om dat mogelijk te maken. In het seminar Cradle to Cradle in de praktijk richten we ons op het onderwijs aan jonge mensen in directe relatie met de industrie. Hoe kun je jonge mensen en hun begeleiders bewust maken van deze uitdaging en op welke wijze breng je dat in de praktijk. Hoe maak je de industrie ervan bewust dat dit de toekomst is met economische voordelen. Onderwrpen: 1 Waarom Cradle to Cradle? 2 Wat is Cradle tio Cradle? 3 Hoe breng je Cradle to Cradle in de praktijk; 4 Cases uit de praktijk; 5 Spelvorm om bewustzijn met betrekking tot de toepasbaarheid van Cradle to Cradle op gang te brengen; 6 Afspraken over begeleiding na het seminar( op locatie/meerdaagse training) Dit eendaags seminar wordt georganiseerd door Rudolph Bolsius,eigenaar van RGB Consultancy en projectleider van een internationaal project over dit onderwerp.

Zijn expertise ontwikkeld in samenwerking met EPEA Hamburg uit Duitsland en de MACArthurfoundation in the UK wordt aangevuld met die van Rob de Vrind, erkend deskundige op dit terrein en nationaal en internationaal werkzaam op dit terrein.Bovendien praktijkman in hart en nieren met verbindingen naar de industrie. Doelgroep:
-          Docenten beroepsonderwijs (MBO en HBO)
-          Directeuren van afdelingen beroepsonderwijs

Prijs voor dit eendaagse seminar bedraagt  € 400,0 excl.  BTW