E-Learning

Ga aan de slag. Succes !


DGZ Medische apparatuur


Het pimpen van gebruikte apparatuur. 

scanner

In de zorgsector kan gebruikte medische apparatuur worden gereviseerd, waardoor deze weer als nieuw functioneert en ook met dezelfde garantie als nieuw kan worden verkocht. Dit past binnen de principes van de circulaire economie. Philips Healthcare is er druk mee bezig.

Een van de eerste en gemakkelijkste manieren om de waarde terug te winnen, is om de software en hardware van de apparaten te optimaliseren en te vernieuwen. Dit wordt mogelijk door de gebruikte medische apparatuur van de klant terug te kopen om vervolgens het optimalisatie- of refurbishing-proces te doorlopen. Op die manier behoudt het product zijn waarde, in plaats van dat het apparaat met de tijd in waarde daalt.

Circulaire instrumenten in de operatiekamer

Door hergebruik van instrumenten kunnen Nederlandse ziekenhuizen een kwart van hun inkoopkosten besparen en leveren zij tegelijkertijd een bijdrage aan de circulaire economie. Van Straten Medical ontwikkelt een instrumentennet van gerecycled materiaal. In een instrumentennet worden de instrumenten die nodig zijn bij een operatie klaargelegd en naderhand gesteriliseerd. Het instrumentennet van Van Straten Medical is gemaakt van gerecycled roestvrijstaal. Roestvrijstaal is een eindige grondstof, maar kan volgens de leverancier van chirurgisch instrumentarium zonder kwaliteitsverlies worden omgesmolten.