E-Learning

Ga aan de slag. Succes !

ICT Printers en duurzaamheid


De printer

Kantoorapparatuur moet dubbel kunnen printen en cartridges moet je kunnen hervullen. Bij 20% van de bedrijven speelt milieu en energie geen rol bij de aanschaf van printers/copiers.

Printen

Het papier kost 10 maal meer energie dan het printen. Zet de printer op dubbelzijdig. 40 % van de prints is te vermijden. Gemiddeld print men zelfs duizend pagina's per maand.  Dell heeft in 2007 een papierloos congres gehouden. Waaraan duurzame tonercartridges aan moeten voldoen staat hier weergegeven Waaraan duurzame reproductieapparatuur moet voldoen staat hier weergegeven Waaraan duurzaam papier moet voldoen staat hier weergegeve.

Inktloos printen

In 2018 een nieuwe uitvinding van TU Delft.

HP Instant INK

HP werkt meer en meer met Device as a Service (DAAS, red.) en managed print services. Producten worden dan niet op de traditionele manier verkocht, maar als dienst aangeboden. Waar in het traditionele businessmodel de klant een cartridge koopt, daar neemt hij nu voor een vast bedrag per maand de inkt af die hij nodig heeft, HP stuurt een nieuwe cartridge op het moment dat hij ziet dat de oude leeg raakt. Ze zorgen ervoor dat de printer van een klant nooit zonder inkt komt te zitten en sturen met de nieuwe cartridge meteen een recycle-enveloppe mee. Zo houden we de cartridge in eigen beheer. Het circulaire voordeel van dit nieuwe businessmodel is dat HP volledige controle heeft over de recycling van de cartridges. Natuurlijk weten de meeste van onze klanten wel dat je lege cartridges niet in de prullenbak moet gooien, maar dit maakt het wel gemakkelijker om een bijdrage te leveren aan het verder verminderen van e-waste.

Pagewide printer

Met de PageWide technologie heeft HP een printer ontwikkeld die 70 procent minder energie verbruikt.