E-Learning

Ga aan de slag. Succes !


Ikea

Bedrijven als IKEA staan voorop in de verduurzaming. Het bedrijf investeert 3 miljard om haar energieverbruik op te wekken via eigen windmolens op zee.

In 2017 is bij IKEA 73 procent van alle energie afkomstig uit hernieuwbare bronnen. Ze hebben 750.000 zonnepanelen geïnstalleerd op de gebouwen van het meubelconcern en wordt 91 procent van alle afval gerecycled of verbrand voor energieterugwinning. Qua producten wordt al het katoen en bijna 80 procent van het hout verkregen uit duurzamere bronnen.

Op het gebied van elektrisch rijden heeft Ikea ook de nodige maatregelen getroffen. Een groot deel van de winkels en shoppingcenters heeft oplaadpunten voor elektrische auto's en in verschillende landen rijden al elektrische auto's rond voor thuisbezorging. In China zijn er bijvoorbeeld 53 elektrische vrachtwagen actief in zes verschillende steden.

Daarnaast doet Ikea tests met het verhuren van meubels. Dat moet de transitie naar een circulaire economie bevorderen. men wil steeds meer bouwen aan een circulair Ikea, waar je producten kunt repareren en recyclen.

Personeel en klanten kunnen (alleen nog in Amerika) een App downloaden waarbij je punten krijgt als je duurzaam leeft.

In Duitslanbd wil Ikea de eerste duurzaamheidswinkel gaan openen.

IKEA heeft sinds 2018 een Sustainability Shop in Breda. Daar vinden bezoekers de duurzame verhalen achter IKEA en de producten – van de NORDRANA opbergsets die in Vietnam met de hand worden gemaakt in gecertificeerde centra tot de TOMAT plantenspuit gemaakt van gerecyclede plastic folies. Ook worden de bezoekers er geïnspireerd tot een duurzamer leven thuis.

Ikea gaat varen met een containerschip op Good Fuel Marine dat bestaat voor 30 procent uit tweede generatie biobrandstoffen en stoot volgens het bedrijf bij verbranding negentig procent minder CO2 uit dan stookolie. Als het werkt gaat Ikea alle containers zo vervoeren.

Desso

Desso (nu Tarket geheten) maakt volledig te recyclen tapijten die de lucht kunnen zuiveren, met niet giftige kleurstoffen, met een rug die niet van aardolie is gemaakt, waar LED in geintegreerd kan worden. Tapijten van morgen in een circulaire economie. Op paleis het Loo is zelfs het plafond weergegeven in het tapijt.

Interface

Interface heeft als regels:
1. Live zero
Het is de definitie van duurzaamheid. Zo zaken doen dat je alles terug geeft wat je van de aarde gebruikt
2. Love carbon
Koolstog niet langer als vijand maar als potentiele bron zien
3. Let Nature Cool
De natuur kan zelf het klimaat regelen. We moeten onze manier van zakendoen veranderen en de natuur laten afkoelen,
4. Lead the Industrial Re-revolution
We hebben een industrie nodig die samenwerkt met de natuur in plaats van deze te beschadigen.
Men wil in 2020 de impact op het milieu tot nul reduceren.

 


(wie levert meer aan ?)