Open menu

2.5.1. Ga werken bij lichaams- of kamertemperatuur


Wij doen aan heat, beat and treat.. We verhitten, we slaan er op en we behandelen het totdat we verkrijgen wat we willen hebben.
 heat beat                      

De natuur werkt bij kamertemperatuur of de lichaamstemperatuur, onder normale druk en meestal in een waterige omgeving en vaak laagje voor laagje. Langzaam zie je dit ook al ontstaan. De eerste wasmiddelen zijn al op de markt die werken bij kamertemperatuur. De was hoeft echt niet meer 60 – 90 graden te zijn. Dat scheelt enorm veel energie.

We zouden de algen, bacterien of gisten ook in kunnen zetten om voor ons allerhande producten te maken in een waterige omgeving , bij een normale druk en bij kamertemperatuur.

Bij het gebruik van de verwarming zie je dezelfde trend. Vroeger was een radiator 90 graden en het kostte veel energie om het water op die temperatuur te houden. Tegenwoordig doet men aan LTV (lage temperatuur verwarming). Het water is nog maar veertig graden. Om een ruimte dan toch nog warm te krijgen heb je eigenlijk een hele grote radiator nodig. Die maakt men door leidingen in de vloer of in de wanden aan te leggen zodat die eigenlijk de radiator vormen.

LTV

De ontwikkeling van LED verlichting reduceert het energieverbruik ook enorm.

LED