Open menu

Duurzame uiterlijke verzorging

(voor duurzame kappersvak zie hier)

Theorie

Bij uiterlijke verzorging heb je te maken met, visagie, beautysalons, sauna's, het werken in beauty shops. 
visagie2

Indien men hierbij op een duurzame manier wil werken wordt er gelet op energieverbruik, hoe om te gaan met afval en met mogelijke giftige componenten in de middelen die gebruikt of verkocht worden. Ook spelen dierproeven een rol en het gebruik van natuurlijke producten of waar de grondstoffen vandaan komen en onder welke omstandigheden. Kost het tropisch regenwoud, krijgen de mensen voldoende loon en/of worden ze met respect behandeld.

Bij uitstek is De BODY SHOP daar mee bezig. Hopelijk volgen veel bedrijven hun voorbeeld. 

Hun waarden zijn als volgt:

Ze geloven dat er maar één weg is, de mooie natuurlijke weg. Ze zoeken constant de hele wereld af naar wonderbaarlijke natuurlijke ingredinten die bruisen van effectiviteit en die onze natuurlijke schoonheid bevorderen. Terwijl ze dat doen streven ze er altijd naar deze mooie aarde en de mensen die er van afhankelijk zijn,  te beschermen. Ze doen het niet omdat het mode is maar omdat het voor hen de enige weg is.   

Ze proberen zelfverwezelijking te bevorderen

Voor de body shop is schoonheid een gevoel, een natuurlijke weg waar het zijn, waar karakter en zelfverwezenlijking en humor vrij geuit en gevierd kunnen worden.

Ze zijn tegen dierproeven

Ze zullen nooit en gaan nooit hun cosmetische producten op dieren testen. Ook zullen ze anderen niet vragen dat voor ze te doen.

Ze supporten Fair trade

Ze geloven dat alle mensen het recht hebben op een eerlijk loon en behandeld moeten worden met respect. Ze werken rechtstreeks met meer dan 30 toeleveranciers in meer dan 20 landen waarbij 25.000 mensen een duurzaam inkomen genieten.

Ze beschermen onze planeet

Ze doen zaken met onze prachtige planeet in gedachten. Ze zoeken constant naar hernieuwbare bronnen, duurzame ruwe ingredinten en betere manieren om de tropische regenwouden te beschermen en men tracht de natuurlijke balans te behouden in de wereld waarin we leven.

Ze beschermen mensenrechten

Er is iets dat meer alarmerend is dan HIV (AIDS), huiselijk geweld en uitbuiting: er geen aandacht aan besteden.
Ze zien zichzelf als veel meer dan alleen maar een schoonheidsbedrijf. Al jaren lang voeren ze actie tegen onrecht, staat men op voor de kwetsbaren en spreekt men voor hen die geen stem hebben. 

Voor visagisten bestaan ook allerhande producten. Zo nu en dan schrijft het blad visagie er over b.v. in http://www.visagie.nl/nieuws/2/383/ECOsmetica_.html

The Body Shop wil het duurzaamste bedrijf ter wereld worden.

Het verpakkingsmateriaal van Living Nature is honderd procent recyclebaar. Daarnaast maken ze geen gebruik van dierproeven en verwerken ze geen minerale olie en synthetische conserveringsmiddelen in de producten.

De producten van Living Nature ondergaan strenge wetenschappelijke testen om ze te beoordelen op hun zuiverheid, veiligheid en werkzaamheid.

Huidverzorging

Duurzame verzorgingsproducten

Scheren zonder plastic
Duurzaam je tanden poetsen
Smeren met ecovriendelijke zonnebrand
Nagels on fleek met verantwoorde lak

Deodoranten

die kunnen schadelijk zijn doordat de verpakking schadelijk voor het milieu is, of omdat de ingrediënten niet duurzaam zijn. Zo zijn veel spuitbussen extra vervuilend omdat er bij gebruik schadelijke drijfgassen en oplosmiddelen vrijkomen. Dit zijn vluchtige organische stoffen (VOS) die mede-verantwoordelijk zijn voor smogvorming en hiermee het milieu schaden. Bij een roller heb je dit schadelijke effect niet. Maar helaas worden veel deodorantrollers gemaakt van virgin (nieuw) plastic, waardoor ook dit niet de meest duurzame optie is. Gelukkig zijn er genoeg duurzame alternatieven die bijvoorbeeld verpakkingsvrij, veganistisch en/of biologisch afbreekbaar zijn. De beste duurzame deodoranten staan hier.

 duurzame uiterlijkeverzorging Het Australische cosmeticamerk Nvey Eco is sinds kort ook in Nederland verkrijgbaar. Met een breed palet van lipsticks, foundations, eyeliners en andere cosmeticaproducten maakt het merk indruk. Nvey Eco maakt internationaal furore, waarbij de producten vanaf nu ook in Nederland te koop zijn via www.groenopgroen.nl. Nvey Eco richt zich op de veeleisende consument die op zoek is naar een duurzame levensstijl maar die geen compromis wil doen aan de kwaliteit en uitstraling van haar persoonlijke maquillage. De producten bevatten natuurlijke pigmenten die heel rijk van kleur zijn maar niet vervagen. Daarnaast sluiten zij zich nauw aan bij de eisen van zelfbewuste vrouwen die ook ecologisch weloverwogen keuzes maken. De producten worden op een milieuvriendelijke wijze gemaakt. Dat het merk internationaal hoog staat aangeschreven bewijst de toekenning van de ELLE Greenstat award van het Elle Magazine in de VS: Nvey Eco combineert milde ingredinten met kleuren die geweldige producten opleveren, waar visagisten wereldwijd dol op zijn, aldus de redactie.
 duurzame uiterlijkeverzorging http://www.thebodyshop.nl/#

Alles over de BODY SHOP