Open menu

Het Duitse industrieconcern Siemens heeft aangekondigd binnen 15 jaar klimaatneutraal te opereren. De komende drie jaar investeert het bedrijf € 100 mln in energiebesparing. Klik hier om verder te lezen...

Zie het als een sport om schoon, zuinig en bewust te leven.

Reken af met het idee dat het maken van duurzame keuzes betekent dat u moet inboeten op plezier, kwaliteit of groei.

Breng in werk- en vriendenkring ter sprake dat maatschappelijk betrokken leven en ondernemen leuk is; voor mensen,  voor hun leefomgeving voor de economie People, Planet Profit.

Laat u inspireren door MVO. Praat en lees er zoveel mogelijk over. Bekijk de websites. Ervaar hoe anderen er vorm aan gaan geven.

Veel banken investeren ook in ondernemingen en projecten die klimaatveranderingen aanjagen. Vraag aan uw bank wat voor keuzes zij maken en wat voor beleid zij voeren. Kies voor een duurzame en klimaatneutrale bank.

Denk niet dat uw mening er niet toe doet. Hoe meer mensen maatschappelijk betrokken denken en handelen, hoe meer kans op duurzame verandering.

Aarzel niet, maar neem zaken als duurzaamheid en milieu meer dan serieus. Met uw positieve en vernieuwende inbreng helpt u oplossingen aandragen- klein of groot.

Bedenk dat winst maken voor Planet, People en Profit driedubbele winst is. En besef dat winst geen vies woord hoeft te zijn. Juist door innovatief te zijn en winst te maken crert u u de basis voor het ondernemerschap naar de toekomst!

Duurzaamheidsbeleid en maatschappelijk verantwoord ondernemen starten op directieniveau. Verdiep u in het onderwerp en geef het een oprechte plaats in uw ondernemersagenda. Huur experts in om u voor te lichten en steek uw licht op bij uw eigen kwaliteits- en milieukundigen.

Weet dat een organisatie die maatschappelijk verantwoord opereert als vanzelfsprekend talentvolle, gemotiveerde mensen aantrekt.

Sluit u aan bij MVO Nederland (www.mvonederland.nl) en bezoek het jaarlijkse MVO-congres.

Investeer mee in het milieu. Sinds 2006 groeien de milieu-investeringen enorm. Een groot deel van de investeringen wordt gedaan in de winning van alternatieve energie, vooral in de installatie van windparken.

Ga niet overhaast en lukraak te werk, maar voer MVO stap voor stap volgens een duidelijk beleidsplan in.

Denk niet dat MVO geld kost, het levert u geld op!