DMBO-documenten

Duurzaam mbo heeft enkele documenten ontwikkeld, die kunnen worden gebruikt door docenten en scholen die duurzaamheid zichtbaar willen maken.  

Keuzedeel duurzaam

niveau 2
niveau 3
niveau 4

Keuzedeel

Certificaat Duurzaam MBO

Het certificaat kan worden uitgereikt aan studenten die een project, opdracht of lessen over duurzaamheid hebben uitgevoerd. Lees meer over de DMBO-certificaten.

Certificaten kunnen worden aangevraagd bij Duurzaam MBO. Stuur een Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Position paper

Een mbo-onderwijsinstelling kan zich commiteren aan duurzame ontwikkeling. Het Netwerk Duurzaam MBO roept alle mbo-scholen op dit position paper te ondertekenen en het getekende document toe te sturen naar de coordinator van het netwerk.Bekijk de tekst van het Position_paper

 

Referentiedocument

Bij het ontwikkelen van een kwalificatieprofiel worden twee verplichte brondocumenten gebruikt: de beroepscompetenties en de leer- en burgerschapcompetenties. Het referentiedocument werkt deze brondocumenten uit naar duurzame ontwikkeling in de kwalificatiedossiers.Lees het Referentiedocument

 

Succesverhalen in het mbo

People, Planet, Profit in het Middelbaar Beroepsonderwijs

Veel mbo-docenten besteden in lessen en projecten aandacht aan duurzame onderwerpen. Dat is te weinig zichtbaar. Deze constatering was een van de aanleidingen voor deze publicatie. In de publicatie wordt een aantal duurzame projecten in mbo-opleidingen beschreven.

De publicatie is een initiatief van het netwerk Duurzaam MBO, gesteund door de adviesraad DMBO.

Uitgave van Cinop (2011) en daar te bestellen.

Duurzaamheid in het mbo omslag 180

Publicatie: Denkraam MBO & duurzame ontwikkeling

Nog steeds een verhelderende introductie in duurzame ontwikkeling in relatie tot het middelbaar beroepsonderwijs.

Download Denkraam MBO & duurzame ontwikkeling (pdf, 3 MB).

Auteur: Drs. J.D. de Knecht (VAPRO - OVP)
Voorjaar 2005
Projectgroep Duurzaam Middelbaar Beroepsonderwijs (DMBO)
Deze uitgave kwam tot stand met financiële steun van Programma Leren Voor Duurzame Ontwikkeling (LDVO) en Programma van Preventie naar Duurzaam Ondernemen (PREDO).
Deze uitgave is geïnspireerd door en vormgegeven conform de serie Vakreviews Duurzame Ontwikkeling van het landelijk netwerk Duurzaam Hoger Onderwijs (DHO).

Vakreview MBO en duurzame ontwikkeling