Open menu

 

logokl


Duurzaam Middelbaar Beroepsonderwijs

Nieuwsbrief Augustus 2012


Symposium Duurzaam MBO  10 oktober 2012
                         

Een inspirerende studiedag voor MBO docenten en management, mis het niet!


Op de dag van de duurzaamheid, 10 oktober a.s. organiseert het netwerk Duurzaam MBO in samenwerking met ROC West Brabant en Urgenda hét symposium voor iedereen uit het beroepsonderwijs die affiniteit heeft met duurzaamheid. Het symposium vindt plaats op de eigenzinnige kunstlocatie Electron in Breda. Binnen het thema Green Economy is er voor ieder wat wils.

In het middagprogramma vinden tafelgesprekken plaats over wel dertig onderwerpen als goede voorbeelden bij onder andere marketing, ondernemen, techniek, bouwkunde, zorg en groen. Daarnaast is er ruimte voor discussie over bijvoorbeeld hoe duurzaamheid te verankeren in je opleiding en wat duurzaamheidskeurmerken opleveren. Tevens presenteren vijf groepen jongeren van vijf MBO's hun ervaringen.


Het wordt een leerzame dag vol met interactie en inspiratie. U kunt een bezoek aan deze dag eventueel als scholingsactiviteit aanvragen binnen uw ROC. Het programma ziet er als volgt uit

DMBOsymp12-fly







Programma
10.45 – 11.00 Ontvangst en inloop met koffie en thee
11.00 – 11.30 Opening en welkom door ROC West Brabant en
dagvoorzitter Roel van Raaij (Ministerie ELI)
11.30 – 12.15 Paneldiscussie met o.a. Jan  Rotmans
en Rob de Vrind

12.15 – 12.45

Duurzame voorbeelden uit de praktijk
door studenten
12.45 – 13.45 Lunch
13.45 – 14.30 Tafelgesprekken ronde 1

14.40 – 15.30 Tafelgesprekken ronde 2

15.30 – 16.00 Plenaire afsluiting

16.00 – 17.00 Borrel


Meer informatie vindt u op de website www.duurzaammbo.nl. Hier kunt u zich ook aanmelden waarna u van ons een bevestiging ontvangt. Deelname is gratis. Wij hopen u graag te zien op 10 oktober a.s. in Breda

Met DMBO mee naar de Floriade

Vrijdag 28 september gaat DMBO naar de Floriade. U krijgt daar in de ochtend een rondleiding in Villa Flora (het duurzaamste kantoor van de wereld met uitleg waarom dat zo is) Tevens brengen we 's-ochtends een bezoek aan het Cradle to Cradle bezoekerscentrum (met uitleg). 's-middags bent u vrij de expo te bekijken. DMBO zorgt voor vervoer vanuit 's-Hertogenbosch met de bus om 9.00 uur. Om 18.00 uur zijn we weer terug.   Entree en lunch e.d. zijn op eigen kosten. Uiteraard mag u er ook op eigen gelegenheid naar toe gaan. Aanmelden bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Betreffende deze nieuwsbrief

DMBO is een dynamische kenniskring die zich bezig houdt met duurzaamheid in het Middelbaar Beroepsonderwijs. We hebben een website www.duurzaammbo.nl boordvol informatie met 300 unieke bezoekers per dag. We organiseren ieder jaar een groot symposium over duurzaamheid in het MBO. Via deze nieuwsbrief houden we u op de hoogte van bijeenkomsten, manifestaties en ontwikkelingen in het MBO veld. Als u nog personen weet waar deze nieuwsbrief interessant voor kan zijn mail dan even het e-mailadres naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  Afmelden kan ook via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.