logokl


Duurzaam Middelbaar Beroepsonderwijs

Nieuwsbrief Oktober 20

 

Nederland schoon zoekt drie ROC's om mee samen te werken

Ook ROC studenten zijn te beïnvloeden t.a.v. zwerfafvalgedrag. Proeven bij het Koning Willem I College tonen positieve resultaten voor gedragsbeïnvloeding. Studenten gooien minder op het schoolplein. Voor de geheimen van de aanpak kunt u terecht bij Henk Klein Teeselink en ook als u één van de drie ROC's wilt zijn waarmee Nederland schoon gaat samenwerken. Mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openbare scholingsbijeenkomst voor docenten over Duurzaamheid en Society 3.0.


Over social media, co-creativiteit, co-creatie, co-productiviteit en co-marketing met nieuwe vooruitstrevende concepten als circular economy en cradle to cradle door Rob de Vrind. Duurzaamheid die ook jongeren interesseert. Woensdag 31 oktober 15.00- 16.30 Theater Koning Willem I College, Vlijmenseweg 2 's-Hertogenbosch. Opgeven bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Nieuw op de website

Lesprogramma over Duurzame gezondheidszorg zie hier  Klik dan op duurzame gezondheidszorg en u ziet het allernieuwste op dat gebied.
Duurzaamheid bij kinderdagverblijven met competenties info en een ppt van docente Suzanne Mulder van het Koning Willem I College. Zie hier.
Als u zelf materiaal wilt delen houden we ons aanbevolen.     

DMBO symposium

Op duurzaamheidsdag 10-10 vond het achtste DMBO symposium plaats bij ROC West Brabant te Breda. Meer dan 85 personen kregen een inspirerend programma aangeboden met als presentator Roel van Raaij (van het ministerie van EL&I) en met o.a. professor Jan Rotmans van de Universiteit van Amsterdam. De workshop over hoe duurzaamheid te implementeren in vernieuwend onderwijs kende veel deelnemenrs. Er vonden ook tafelgesprekken plaats over duurzaamheid in de techniek, bouw, zorg en ondernemerschap, naast workshops over Cradle to cradle, Sustainable society 3.0, de Duurzaamheid Doe je Zelf show, Duurzaamheids keurmerken en de Duurzame campus. Leerlingen van ROC West Brabant lieten zien hoe zij een duurzame drijvende woonwijk hadden ontworpen, van het Koning Willem I College hoe zij een apparaat hadden ontwikkeld dat de kwaliteit van zonnepanelen kan meten en leerlingen van ROC Scalda kwamen met een project over de EcoCar. Een inspirerende dag die eindigde in een oproep aan beleidsmakers, de CvB's van de verschillende ROC's en de MBO-raad. Laten we allemaal de schouders zetten onder onderwijs over duurzaamheid; onder het onderwijs van en over de toekomst. De tekst komt binnenkort op de website. 


Duurzaamheidsdag bij het Nordwin College

Bij het Nordwin College van AOC Friesland vierden ze de Dag vd Duurzaamheid met studenten die sprinkhanen en vegetarische burgers proefden, er was muziek, een ludieke actie voor kinderen in Oeganda, een duurzamheidsquiz, een proefpanel, etc. Leerlingen VMBO hebben tien duurzame bedrijven in de regio bezocht. Iets voor u volgend jaar ?

Betreffende deze nieuwsbrief

DMBO is een dynamische kenniskring die zich bezig houdt met duurzaamheid in het Middelbaar Beroepsonderwijs. We hebben een website www.duurzaammbo.nl boordvol informatie met 300 unieke bezoekers per dag. We organiseren ieder jaar een groot symposium over duurzaamheid in het MBO. Via deze nieuwsbrief houden we u op de hoogte van bijeenkomsten, manifestaties en ontwikkelingen in het MBO veld. Als u nog personen weet waar deze nieuwsbrief interessant voor kan zijn mail dan even het e-mailadres naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  Afmelden kan ook via
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.