logoklDuurzaam Middelbaar Beroepsonderwijs

Nieuwsbrief   December 2017

De conferentie van 13-14 december wordt verzet naar 24-25 januari vanwege de beschikbaarheid van key note speaker Thomas Rau.

In een unieke samenwerking tussen Samen Slim Bouwen, Duurzaam MBO en Leren voor Morgen wordt de onderstaande conferentie georganiseerd.


Conferentie "Duurzame bouw en techniek
in de triple helix" 24-25 januari

Fieldlab De Kleine Aarde, het Klaverblad 13, 5283 TV Boxtel  (waar het Summacollege en ROC Tilburg een duurzame hybride leeromgeving gaan opzetten)

Doelstellingen van de conferentie:

- Organiseren van de regio-Zuid bijeenkomst Coöperatie ‘Leren voor morgen’, onderwijs en bedrijfsleven betrekken bij de laatste ontwikkelingen.
- Bedrijfsleven kennis laten maken met de Brabantse onderwijstafel.
- Informeren van onderwijs, overheid en bedrijfsleven m.b.t de ontwikkelingen op het gebied van Duurzaam MBO en innovatieve leermiddelen.
- Kennis maken met samenwerkingsinitiatieven binnen de triple helix (ondernemers, onderwijs en overheden).
- Inspelen op de investeringen van de zuidelijke provincies in zake duurzame innovaties in bij gemeenten en bedrijven (Solliance; Dutch design)
- Kennis maken met de scholingsmodules die worden ontwikkeld voor studenten en werknemers om nul op de meter te leren bouwen. 
- Informeren van onderwijs en bedrijfsleven m.b.t. de praktijkleeromgeving De Kleine Aarde
- Good-practices delen als de duurzaamheidsfabriek, centrum duurzaam, de wijk van morgen, iXperience, het Werkatelier, het Techniekatelier en meer.
- Leren voor morgen zichtbaar maken aan de hand van goede initiatieven
- Lectoren die docenten wijzer maken op hun specialisme, hoe doen we dat en vanuit dit zichtbaar maken, versnellen en inspireren
- Elkaar leren kennen en zien waar de verbindingen zitten, start van een steeds groter wordend netwerk in deze regio. 

Woensdag 24 januari 2018   “Circulaire economie voor bedrijven en onderwijs”

• Key-note speaker: Thomas Rau, ondernemer, architect, innovator, inspirator en visionair, zijn motto is 'guided by the future'.

• Workshops/ lezingen: The Natural Step, Nul op de meter bouwen, Duurzaam MBO, de energiespecialist, Duurzaam Bouwen, het Bouw- en energieakkoord, Samen Slim Bouwen, Breeam.

• Discussie en netwerken

Donderdag 25 januari 2018  “High Impact leeromgeving”

• Key-note speaker Anne-Marie Rakhorst, zakenvrouw van het jaar 2000, oprichter en eigenaar van het platform Duurzaamheid.nl.

• Workshops/ lezingen: “Spark, samenwerking onderwijs en bedrijfsleven., IkCirculeer, de duurzaamheidsfabriek, duurzaam MBO hands-on,  Werkatelier “Samenwerking Onderwijs en Provincie, De wijk van morgen HBO/MBO en de gemeente Heerlen, Dome-X en de Leijgraaf.

• Discussie en netwerken

Medio december ontvangt u de definitieve uitnodiging met het programma en de uitgewerkte inhoud van de workshops. Vanaf dat moment kunt u inschrijven. Het is ook mogelijk collega’s uit uw netwerk te attenderen op dit congres, elke positieve inbreng is van harte welkom.

Met vriendelijke groeten,
Sharona Ceha   Leren voor Morgen 
Rob de Vrind    Duurzaam MBO / Koning Willem 1 College 
Ries Luijsterburg   RIF project “System Integrator”, Build-up Skills Summa College
Geert van den Heuvel  Biobased Technieken, Helicon Opleidingen
Cor Konings   Samen Slim Bouwen aan de Toekomst, Summa College 

 

Nieuws over de website www.duurzaammbo.nl  

Nieuw zijn..
- duurzaamheid en sport- en beweging zie hier
- duurzaamheid en retail (de detailhandel) zie hier
- de nieuwe economie zie hier
Verder verbeterd is
- duurzaam toerisme zie
hier
- in oktober zijn nieuwe pagina's toegevoegd m.b.t. duurzame tandartsassistent, doktersassistent, apothekersassistent
- en de pagina's voor mode en kleding zie hier
 

Alle aanvullingen of verbeteringen zijn welkom. Mail dan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

Het Koning Willem I College heeft een facebookpagina “Duurzaamheid op het KWIC”  Misschien leuk te zien waar die school allemaal mee bezig is en wie weet ook een idee om zo’n pagina zelf te beginnen.
 
 
Betreffende deze nieuwsbrief
  


DMBO is een dynamische kenniskring die zich bezig houdt met duurzaamheid in het Middelbaar Beroepsonderwijs. We hebben een website www.duurzaammbo.nl
 boordevol informatie met 300 unieke bezoekers per dag. We organiseren ieder jaar een groot symposium over duurzaamheid in het MBO. We werken samen met het Groene Brein Roots en de Groene Groei. Via deze nieuwsbrief houden we u op de hoogte van bijeenkomsten, manifestaties en ontwikkelingen in het MBO veld. Als u nog personen weet waar deze nieuwsbrief interessant voor kan zijn mail dan even het e-mailadres naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. U kan er ook kopij naar sturen alsmede kan u zich er afmelden voor de nieuwsbrief.

 

 

 

 

 

%MCEPASTEBIN%