Nieuwsbrief februari 2021

1) Luister en geef feedback tijdens het webinar Circular Skills in het bouwkunde-onderwijs - donderdag 4 maart 15.30 -17.00 uur.
2) Intervisiebijeenkomst voor regiogidsen en aanjagers SustainaBul MBO - donderdag 25 maart 14.00 - 15.30 uur
3) Deel je ervaring tijdens het webinar kennisdeling Keuzedeel duurzaamheid - verplaatst naar donderdag 15 april, 15.30 – 17.00 uur
4) Deel je Good Practice op gebied duurzaamheid en facility management, huisvesting of inkoop in voor een kennissessie van EromesMarco.
5) Doe mee met de Waternetwerk mbo-prijs van het Koninklijk Nederlands Waternetwerk
6) Laat klimaatlessen verzorgen door de Jonge Klimaatbeweging (JKB)

 

1, Luister en geef feedback tijdens het webinar Circular Skills in het bouwkunde-onderwijs - donderdag 4 maart 15.30 -17.00 uur.

Programma:

15.30 – 16.30 Slotpresentatie project circular skills door Rob de Vrind Koning Willem I College. Gedurende een jaar is onderzocht hoe circulair bouwen kan landen in het bouw(kunde)onderwijs. Rob de Vrind (DMBO/KWI College) presenteert hiervan de resultaten: waarom: de visie en missie bij circulair bouwen, wat: het curriculum en de skils, Hoe: hoe geef je onderwijs hierover vorm, wie: voor wie, waar, en met welke partners.
16.30 – 16.50 Een praktijkvoorbeeld door Alco Otten, docent Alfacollege. Alco is al jaren bezig is met heel inspirerend onderwijs op het gebied van circulair bouwen
16.50 – 17.00 Een circular skills playgroud in Portugal door Frank Kroondijk van Friesland College
Aanmelden voor dit webinar bij Rob de Vrind: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

2. Intervisiebijeenkomst voor regiogidsen en aanjagers SustainaBul MBO - donderdag 25 maart 14.00 - 15.30 uur

Voor de regiogidsen van MBO voor Morgen en aanjagers van SustainaBul MBO organiseert Leren voor Morgen een intervisiebijeenkomst. Uitgewisseld wordt hoe ieder bezig is met implementatie van duurzaamheid in het MBO, waar je tegenaan loopt, en welke tips je hebt voor je collega’s. Speciaal thema: hoe houd je het bouwen aan duurzaamheid binnen het MBO inspirerend? Hoe trek je mensen die weerstand hebben over de streep? Wil je je aanmelden als regiogids van MBO voor Morgen of informatie hierover, neem contact op met Roos Wemmenhove: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

3. Deel je ervaring tijdens het webinar kennisdeling Keuzedeel duurzaamheid - verplaatst naar donderdag 15 april, 15.30 – 17.00 uur

Hoe maak je het keuzedeel Duurzaamheid aantrekkelijk voor studenten? Hoe zorg je voor een goed programma dat examineerbaar is? Waar loop je bij examinering tegenaan en hoe los je dat op? Tijdens deze webinar worden ervaringen uitgewisseld. Heb je een voorbeeld dat je wil delen of wil je je aanmelden? Laat het weten aan Rob de Vrind: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

4. Deel je Good Practice op gebied duurzaamheid en facility management, huisvesting of inkoop in voor een kennissessie van EromesMarco.
André Veldhuizen van EromesMarco wil een kennissessie organiseren voor facility managers, huisvestingscoördinatoren en inkopers uit het MBO/HBO/WO over de relatie tussen hun vakgebied en duurzaamheid/SDG's. Hiervoor is hij op zoek naar good practices/aansprekende voorbeelden. Wil je deze Good Practice vooraf online of in een vooraf gemaakt filmpje delen in deze kennisbijeenkomst? Neem voor vragen of interesse contact op met André: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

5. Doe mee met de Waternetwerk mbo-prijs van het Koninklijk Nederlands Waternetwerk

Het Koninklijk Nederlands Waternetwerk reikt jaarlijks de Waternetwerk MBO-prijs uit. Deze nieuwe prijs is in 2020 ingesteld in samenwerking met de MBO-opleidingen. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan de beste MBO3 en de beste MBO4 (eind)opdracht op het gebied van water. MBO-studenten, of hun begeleiders, kunnen de (eind)opdracht insturen. De scriptie is minimaal met een 8 (‘goed’) gewaardeerd door de opleiding. De sluitingsdatum voor het inzenden van de eindopdracht is 1 augustus 2021Voor meer informatie, aanmelding en regelementen klik hier of neem contact op met Carla Megens van KNW Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

6.Laat klimaatlessen verzorgen door de Jonge Klimaatbeweging (JKB)

De JKB verzorgt begin maart en tussen april en juni weer online klimaatlessen voor MBO studenten. Jongeren krijgen via deze lessen de kans om hun eigen mening te vormen en met elkaar het gesprek aan te gaan over het klimaat. De JKB voert klimaatgesprekken, legt duurzame dilemma’s voor en speelt een interactief spel. Wil je je klas of studenten aanmelden of nieuwsberichten ontvangen vul dan het online aanmeldformulier in, of mail voor meer informatie met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Heb je zelf een vraag over duurzaamheid in het MBO of verzoek tot samenwerking?
Stuur dan vooral een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. zodat we het voor je uit kunnen zetten in het netwerk.

Met vriendelijke groet,

Roos Wemmenhove (Leren voor Morgen)
Rob de Vrind (Duurzaam MBO)