logoklDuurzaam Middelbaar Beroepsonderwijs

Nieuwsbrief   April 2018


Vrijdag 25 mei Nationale dag van de duurzaamheid bijeenkomst voor Universiteiten, HBO en MBO Technische Universiteit Eindhoven, Auditorium, Eindhoven

De Nationale dag voor duurzaamheid in het middelbaar en hoger (beroeps)onderwijs is hét podium voor de laatste ontwikkelingen op het gebied van groene ICT en duurzaamheid in Nederland. Het event is een samensmelting van het symposium Groene ICT en Duurzaamheid van SURF en de uitreiking van de SustainaBul van het studentennetwerk Morgen. M.b.t. het MBO laat ICT docent Harrie Karis in sessie 2.3. zien hoe hij voor zijn ICT studenten het keuzedeel duurzaamheid in het beroep geeft. Rob de Vrind gaat in op de App met 76 lesmodules die is ontwikkeld om werknemers en studenten in de bouw- en installatiewereld op te leiden om nul op de meter te kunnen bouwen. Daarnaast nog vele interessante sprekers en sessies.  Het hele programma is hier te zien en aanmelden kan hier.   

Dinsdag 5 juni Conferentie "Met nieuw vakmanschap energieneutraal bouwen" bij MBO Amelsfoort

Een dag over moderne digitale scholing, toepasbare instrumenten en praktische voorbeelden van Bouwmensen Amelsfoort. Over hoe je binnen het bouw- en installatieonderwijs een stap naar verduurzaming kunt zetten. Met o.a. Doekle Terpstra (Uneto VNI), Maxime Verhagen (Bouwend Nederland) en Ruud Koornstra (Energiecommissaris Nederland). Deze bijeenkomst begint om 10.00 en eindigt rond 17.00 uur bij MBO Amersfoort. Klik hier voor meer informatie over het programma. 

Dinsdag 29 mei OTIB Woerden 'Nieuwe trends, nieuwe technieken, nieuwe kansen' speciaal voor ondernemende vrouwen en vrouwelijke techniekdocenten.

Met Marjet Rutter, trendwatcher en Zakenvrouw van het Jaar 2018, Aukje Kuypers. Een bijeenkomst waarin u wordt meegenomen in de ontwikkelingen die op de sectoren afkomen en welke kansen die bieden. Deze bijeenkomst begint om 15.00 uur en eindigt rond 18.30 uur bij OTIB in Woerden. 
Klik hiervoor meer informatie.    

Bijeenkomst van de Groene Groei maandag 28 mei Almere 

Maandag 28 mei half 3 tot 5 Almere, op het Drijfveer.  Het adres is Sturmeyweg 15, 1324 KN Almere - op 5 minuten rijden van de A6.

Het Drijfveer is een vergader-woonboot, gemaakt van plantaardige materialen uit de Flevopolder. Het schip is zelfvoorzienend voor wat betreft water en energie en produceert zelfs voedsel.....!
Daar willen we natuurlijk meer van weten.

Naast een korte uitleg over het verhaal achter het Drijfveer besteden we onder meer aandacht aan: 
•    de Voedseltransitie en het mbo
•    Leren voor Duurzame Ontwikkeling
•    de Whole School Approach to sustainability 
•    de Sustainabul voor mbo

Het definitieve programma versturen we in de tweede week van mei. Aanmelden kan door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. te mailen.

Challenges

Daag (je) studenten en leerlingen uit ! Maak duurzaamheid leuker door het houden van challenges.

Doe mee met:

Ontwerp een autarkisch huis of wijk voor Smallingerland (de gemeente Drachten) De beste ideeen krijgen een prijs. Meer info staat in dit document. Looptijd komend schooljaar. (2018-2019)Aanmelden kan vanaf nu. Mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.    

Ontwerp een duurzame woning samen met je gemeente. Bouw circulair legt contact met je gemeente en komt met een voorstel. Dat presenteert de gemeente en dan gaan teams er mee aan de slag. Uiteindelijk mogen de beste teams zich presenteren op een landelijke dag in juni 2019 waar het mooiste ontwerp en idee wordt gekozen door een vakkundige jury. Aanmelden kan na 14 juni 2018. Meer info mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. http://www.bouwcirculair.nl/

Social Innovation Relay van Jong ondernemen. Dit project loopt al. Als onderdeel van de Student Company van het Jaar let Jong ondernemen ook op duurzaamheid. Afhankelijk of je deelneemt aan de competitie en je door bent van de regiofinale naar de halve en dan hele finale kun je kans maken op de prijs. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Betreffende deze nieuwsbrief 

DMBO is een dynamische kenniskring die zich bezig houdt met duurzaamheid in het Middelbaar Beroepsonderwijs. We hebben een website www.duurzaammbo.nl boordevol informatie met 300 unieke bezoekers per dag. We organiseren ieder jaar een groot symposium over duurzaamheid in het MBO. We werken samen met het Groene Brein Roots, Katapult en de Groene Groei. Via deze nieuwsbrief houden we u op de hoogte van bijeenkomsten, manifestaties en ontwikkelingen in het MBO veld. Als u nog personen weet waar deze nieuwsbrief interessant voor kan zijn mail dan even het e-mailadres naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. U kan er ook kopij naar sturen alsmede kan u zich er afmelden voor de nieuwsbrief. 

Met vriendelijke groet,

Rob de Vrind
Duurzaam MBO

%MCEPASTEBIN%