Nieuws van Duurzaam MBO


Allereerst de allerbeste wensen voor 2020. Dat het het duurzaamste jaar tot nu toe moge worden.

We hebben 2019 afgesloten met een symposium bij ROC TOP. Zij hadden het super goed georganiseerd en met 170 deelnemers was het een enerverende bijeenkomst.
U kan er hier alles over lezen en bekijken. De PowerPoints van alle sprekers en workshops staan er online.

Welke MBO-instelling zou eind 2020 willen hosten ? Mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  


Woensdag 22 januari vindt de landelijke excellence dag plaats van smartcirculair plaats te Ede bij het Technovacollege. Smartcirculair is de challenge voor het MBO-onderwijs in de bouw.


Maandag 3 februari nodigt het ministerie van infrastructuur en waterstaat u van harte uit bij de Nationale Conferentie Circulaire Ecomomie in de Fokker terminal te Den Haag.
Er vinden ook sessies voor het MBO-onderwijs plaats.

Donderdag 19 maart vindt er bij Heijmans te Rosmalen een docentendag techniek in de gebouwde omgeving plaats.

Woensdag 1 en donderdag 2 april  vindt de CvI conferentie plaats te Emmen met workshops over de SDG’s en duurzaamheid in het MBO-onderwijs.

Vrijdag 29 mei bent u uitgenodigd te Velp bij het groene pepers festival waarin het HBO en het MBO een gezamenlijke conferentie organiseren over de natuur en duurzaamheid.
Op die bijeenkomst wordt ook de sustainabul voor het HBO uitgereikt. Nadere info volgt.    

Boekje over sociaal ondernemen

Het boekje “De sociaal ondernemer” is geschreven door Marianne Dagevos en is heel geschikt voor MBO'ers die kennis willen maken met uiteenlopende aspecten van sociaal ondernemen. Marianne is altijd bereid tot een presentatie of toelichting bij dit boekje. Je kan zelfs een beoordelingsexemplaar aanvragen. Zie hier 

Adviseur bij uw projecten

Het is de passie van de persoon om mensen te inspireren voor duurzame technieken en materialen om zo de transitie naar een duurzame toekomst te versnellen. Zij doet het door het ontwikkelen van objecten die een voorproefje van de toekomst laten zien en ook door het ontwikkelen van een lesprogramma en directe coaching/begeleiding van leerlingen zoals bij het Lespakket Expeditie Ecotopia. Ontwerp en educatie lopen als een rode draad door het leven van de industrieel designster  de afgelopen 20 jaar. Ze zou best in uw school twee dagen in de week aan de slag willen met jongeren voor een bepaald bedrag per uur. Interesse ? Mail me en u krijgt contact met haar. 

De website gaat naar 1 miljoen bezoekers. Wat is er populair ?

De checklist energiebesparing thuis 114.516 hits
De checklist duurzame stageplek 111.620 hits
Het voorwoord bij het keuzedeel duurzaamheid 107.460 hits
De module over voeding 103.117 hits
Energieverbruik 100.181 hits
China als opkomende natie 96442 hits
Schone auto’s 91500 hits
Fraaie gezegden 70417 hits
Warmtepompsystemen 64313 hits
Duurzaam toerisme 56369 hits
Circular economy 48343 hits
Voor alle Sustainable Development Goals is nu
hier te zien wat de feiten zijn, wat de kennisleerdoelen, de sociaal emotionele leerdoelen en mogelijke projecten kunnen zijn om in actie te komen.  

Betreffende deze nieuwsbrief
 
DMBO is een dynamische kenniskring die zich bezig houdt met duurzaamheid in het Middelbaar Beroepsonderwijs. We hebben een website www.duurzaammbo.nl boordevol informatie. We organiseren ieder jaar een groot symposium over duurzaamheid in het MBO. We werken samen met het Groene Brein Roots, Katapult en de Groene Groei. Via deze nieuwsbrief houden we u op de hoogte van bijeenkomsten, manifestaties en ontwikkelingen in het MBO veld. Als u nog personen weet waar deze nieuwsbrief interessant voor kan zijn mail dan even het e-mailadres naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .U kan er ook kopij naar sturen alsmede kan u zich er afmelden voor de nieuwsbrief.